Angelinu Jolie ne treba posebno predstavljati. Znamo da je ona mega popularna Holivudska filmska zvijezda, s brojnim nagradama i priznanjima, koja svojom karizmom ne prestaje puniti stranice svjetskog tiska. Sve što je vezano za nju, bilo da se radi o njezinim glumačkim ulogama ili privatnom životu, svjetski časopisi uvijek rado objavljuju. Iako je ove godine napunila 47. godinu života, i dalje plijeni pažnju svojom iznimnom ljepotom, šarmom i karizmatičnošću. Među njezinim brojnim nagradama koje je primila svakako treba istaknuti “Oskara” i tri “Zlatna globusa”. Pored svoje svjetske filmske popularnosti, Angelina Jolie je poznata i po svojim humanitarnim djelatnostima, brojnoj djeci, i bivšim brakovima s glumcima Jonny Lee Millerom, Billy Bob Thorntonom i Bradom Pittom.

Oni od vas koji više vole video verziju mogu posjetiti moj YouTube kanal “Jyotish – vedska astrologija“. Evo izravne poveznice na ovaj video: “Jyotish horoskop: Angelina Jolie“.

Pogledajmo njezinu natalnu kartu. Angelina Jolie rođena je s podznakom u Raku, što joj daje odlike emocionalnosti, suosjećajnosti i nježnosti. Ona će stoga biti osjetljiva na tuđe potrebe i rado će se brinuti za druge. Rak predstavlja arhetip Majke, a majke su skrbnici i dobročinitelji. Podsjetimo se, ona ima čak šestero djece – troje svojih, vlastitih, i troje posvojenih.
Podznak u Raku daje joj odlike davanja podrške, zaštite, a tako i sklonost stabilnosti i sigurnosti, intuitivnost, maštovitost, ljubav prema domu i kući, ali i promjenjivost raspoloženja.

U njezinom podznaku nalazi se Venera, planet senzualnih želja, zadovoljstva, luksuza, romantike, supružnika i braka, društvenih veza, šarma, ljepote, kreativnosti, profinjenog ukusa, svečanosti i ukrasa, što se odnosi na lijepu i skupocjenu odjeću, nakit, parfeme i sl. Sve ove fantastične Venerine odlike pridodane su njezinoj 1. kući glavnih osobina i sreće u cjelini. Ne propustimo da je Venera gotovo na istom stupnju kao i podznak, što je još jedan jasan dokaz njezine tjelesne ljepote.
Venera je vladar 4. kuće, u kojoj je smještena Vaga, a ova kuća predstavlja obiteljski život, dom, nepokretnu imovinu što se odnosi na kuće i zemlju, zatim majku, obitelj, privatni život i vozila. Sve ove karakteristike dostigle su svoj maksimum Venerinim položajem u 1. kući.
Vrijedi naglasiti da 4. kuća predstavlja i zauzeće prijestolja, što se odnosi na visoki položaj poput vladara, a Angelina Jolie je doista mega zvijezda i jedna od “kraljica Hollywoda”. Kao vladar 4. kendra kuće snage, u 1. trikona kući sreće, Venera tvori iznimno snažnu Raja yogu, planetarnu kombinaciju, koja daje visoki položaj. Dodatnu snagu ovoj yogi daje aspekt dobroćudnog, snažnog Jupitera iz najsretnije 9. trikona kuće.
Venera je i vladar 11. kuće novca, nagrada i priznanja pa tako svojim položajem u 1. kući tvori i iznimno snažnu Dhana yogu, koja daje bogatstvo.
Ovdje je važno spomenuti da je slava i mega popularnost Angeline Jolie nastala upravo u Maha dashi Venere. Maha dasha predstavlja životno razdoblje pod upravom određenog planeta. Venerina Maha dasha trajala je od 1995. do 2015. godine, kada je ona i snimila svoje najbolje plaćene filmove za koje je dobila i niz vrlo utjecajnih nagrada.

Vladar njezinog podznaka, Mjesec, smjestio se u najsretnijoj 9. trikona kući, u znaku Riba. Inače, 9. kuća vlada nadahnućem, dostojanstvom, vodstvom, časnim djelima, dobrotvorstvom ili milosrđem, srećom, uspjehom, napretkom, blagostanjem, dugim putovanjima i ocem. Ribe su znak umjetnosti, senzitivnosti, samilosti, suosjećajnosti, susretljivosti, ekspanzivnosti, maštovitosti i romantičnosti. Ove se odlike lijepo povezuju i nadovezuju s Mjesecom koji vlada osjećajem i spomenutim odlikama njezinog podznaka.
Važno je naglasiti da je velika sreća i blagoslov imati vladara podznaka u 9. trikona kući.
No, ovdje nije kraj sretnoj priči. Kao što možete vidjeti, Mjesec se nalazi u konjukciji s dobroćudnim Jupiterom i Yoga karakom, Marsom. U kombinaciji s Marsom, Mjesec tvori izvrsnu Chandra Mangala yogu koja daje bogatstvo.
Jupiter se ovdje nalazi u svom vlastitom znaku, Ribama, što je izuzetno dobar položaj. Ova tri planeta, a sva tri su vladari trikona kuća sreće, stvaraju veći broj izvrsnih Raja yoga i Dhana yoga, što je u velikoj mjeri doprinijelo njezinom planetarnom uspjehu i bogatstvu.
Također, njihova kombinacija, koja se naziva Chandra Mangala Guru yoga, ukazuje na osobu dobrog izgleda, lijepog lica, simpatičnu i zaljubljive naravi (na što dodatno utječe i Rahu u 5. kući što uzrokuje kompulzivne ljubavne veze). No, ova yoga ukazuje i na osobu koja se lako naljuti, a na tijelu može imati ožiljke ili tetovaže. Poznato je da Angelina Jolie ima čak 16 tetovaža na tijelu.

Jupiter u konjukciji, dakle, u kendri od Mjeseca, daje snažnu Gaja Keshari yogu koja daruje osobi popularnost, visoki status i “trajnu slavu”.
Također, u Chandra lagni, tj. natalnoj karti od položaja Mjeseca, Jupiter tvori vrlo povoljnu Hamsa Mahapurusha yogu, koja osobi daruje mudrost, inteligenciju, velikodušnost, genijalnost i druge Jupiterove sjajne odlike.
Budući da je dispozitor vladara podznaka, Jupiter, smješten u svom vlastitom znaku, Ribama, u 9. trikona kući, on formira izvrsnu Parvata yogu. Parvata znači “planina” a za nju je rečeno sljedeće: “Osoba rođena s Parvata yogom posjeduje neograničeno bogatstvo, sreću i stječe trajne dobitke.”

Kao što sam rekao, 9. kuća predstavlja i oca, što govori da će i Angelinin otac biti slavan, popularan i bogat. Njezin otac, Jon Voight, također je glumac i sve ove spomenute odlike mogu se i na njega primijeniti.
Pored ranije spomenutog aspekta na podznak i Veneru, Jupiter aspektira i 3. kuću filmske umjetnosti i 5. kuću djece i tako daje svoj snažan doprinos ovim područjima.
I Mars, vladar 10. kuće karijere, i Mjesec, vladar podznaka, također aspektiraju 3. kuću filmske umjetnosti. U slučaju Marsa, kada se povezuju 10. kuća karijere i 3. kuća filmske umjetnosti, to je čest pokazatelj da će se osoba baviti glumom ili ostalim kreativnim područjima koji su usko povezani s filmom ili drugim vizualnim umjetnostima.
Dodatnu snagu njezinoj uspješnoj glumačkoj karijeri daje Parivarthana yoga temeljena na nakshatrama, Mjesečevim zvijezdama. Naime, vladar 10. kuće karijere, Mars, smješten je u Revati nakshatri, kojom vlada Merkur, dok je vladar 3. kuće filmske umjetnosti, Merkur, smješten u Mrigashira nakshatri, kojom vlada Mars. Ovakva razmjena nakshatri stvara vrlo jaku vezu između ova dva planeta, a u ovom slučaju između karijere i glume.
Njezinom uspjehu i popularnosti svakako doprinosi i smještaj vladara 3. kuće, Merkura, u 11. kući nagrada i priznanja. Merkur se ovdje nalazi u ulozi privremenog “Velikog prijatelja”, a u Navamshi (Dodatna karta za analizu natalne karte), smješten je u svom znaku egzaltacije (“velika snaga i sreća”), Djevici.

No, Jupiter, kao vladar 9. kuće oca i 6. kuće sukoba i svađe, oštećen od aspekta neprijateljskog Saturna iz 12. kuće i konjukcije sa svađalačkim Marsom, vjerojatno je utjecao na njezino ne baš dobro slaganje s ocem, Jonom Voightom.
Ovo potvrđuje i oštećeno Sunce koje predstavlja oca. Sunce se nalazi u 11. kući na lošoj Ketu-Rahu osi.

U podznaku Raka, Mars je Yoga karaka, najdobroćudniji planet, jer istovremeno vlada 5. trikona kućom sreće i 10. kendra kućom snage. Jedna od važnih karakteristika 5. kuće su djeca, a Marsova konjukcija s Jupiterom, koji predstavlja djecu i obilje, i Mjesecom, koji predstavlja majku, izravan je pokazatelj njezine ljubavi i želje za potomstvom. Ovo potvrđuje i utjecaj čak šest planeta na 5. kuću djece – Rahu u 5. kući, aspekti Merkura i Sunca iz 11. kuće, i Jupitera, planeta djece, iz 9. kuće, te vladanje Marsa nad 5. kućom u konjukciji s Jupiterom i Mjesecom. Interesantno, šest planeta, šestero djece. Slučajnost?! Hm.

Mars je u međusobnom aspektu sa Saturnom, koji se nalazi u 12. kući. Ovaj međusobni aspekt daje nešto dobrih i nešto loših rezultata. Od onih dobrih svakako treba spomenuti povezivanje Saturnove Viparita Sarala Raja yoge (vladar 8. kuće u 6., 8. ili 12. kući) s Yoga karakom Marsom, a od onih loših je Marsov svađalački utjecaj na Saturna, vladara 7. kuće braka. Podsjetimo se, Angelina Jolie je imala tri braka.
Dodajmo da se Saturn, koji predstavlja potrebite osobe, nalazi u 12. kući humanitarnih aktivnosti i stranaca, a njegov aspekt na vladara podznaka, osjećajnog Mjeseca, u 9. kući milosrđa, i samilosnim Ribama, vjerojatno je dao snažan obol njezinom položaju posebne izaslanice Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR). Pored ostalih odlika, 9. kuća predstavlja i duga putovanja pa ne čude njezini posjeti brojnim stranim zemljama u ulozi veleposlanice dobre volje UNHCR-a.

Interesantno je reći da je Saturnov aspekt iz Blizanaca, dvojnog znaka, na Marsa, vladara 5. kuće djece, jedan od podržavajućih čimbenika za rođenje blizanaca. Godine 2008. Angelina je rodila blizance, sina Knoxa i kćer Vivienne. Bilo je to u Dashi Venera-Jupiter. Evo objašnjenja zašto baš tada. Kao što sam rekao, Jupiter predstavlja djecu a aspektira 5. kuću djece, i nalazi se u Revati nakshatri, kojom vlada Merkur. Merkur predstavlja multipliciranje tj. umnožavanje, a i on aspektira 5. kuću djece. Venera se nalazi u majčinskom znaku, Raku, a u Chandra lagni u 5. kući djece, aspektirana od Jupitera iz 1. kuće.
Za mogućnost usvajanja djeteta obično razmatramo utjecaj Saturna i Merkura na 5. kuću ili vladara 5. kuće. Kao što možemo vidjeti, oba čimbenika su ovdje ispunjena. No, želim naglasiti da su ovo samo jedni od brojnih čimbenika usvajanja djeteta ili djece. U obzir treba uzeti i pažljivo analizirati natalnu kartu ne samo majke, već i oca.
U svakom slučaju, prisutna Aurasaputra yoga (Jupiter aspektira podznak, Mjesec i 5. kuću) u natalnoj karti Angeline Jolie govori da će ona imati i vlastitu djecu.

Vratimo se na Saturna. Njegov spomenuti aspekt nije lišen i štetnog utjecaja. Budući da djeluje iz kuće bolesti na vladara 1. kuće tijela, Mjeseca, i Marsa, vladara kirurških operacija, to može biti razlog njezinoj odluci da se podvrgne mastektomiji kako bi smanjila mogućnost dobijanja raka. Podsjetimo se, Mjesec vlada dojkama. Mjesec se ovdje nalazi u vrlo uskom aspektu s prirodno zloćudnim Marsom i prima vrlo uzak aspekt od prirodno zloćudnog Saturna, što je dovelo do prerane smrti njezine majke od raka jajnika i dojke. Pored dojki, Mjesec vlada i jajnicima, a također predstavlja i majku.
Kao vladar 8. dusthana kuće u 12. dusthana kući, Saturn svojim aspektom na vladara podznaka, Mjeseca, formira i lošu Arishta yogu, kombinaciju za bolesti. To može ukazivati na pojavu kroničnog zdravstvenog problema s kojim će se Angelina Jolie morati suočiti u određenoj dobi. Također, 8. kuća predstavlja i seksualnu energiju, pa ovaj aspekt Saturna, vladara 8. dusthana kuće, na vladara podznaka, Mjeseca, i vladara 10. kendra kuće, Marsa, s Venerom u podznaku, ukazuje na snažnu seksualnost i karizmu.

Smještaj vladara 7. kuće braka, Saturna, u lošoj 12. kući gubitaka, jasan je pokazatelj mogućeg razvoda. Saturn je općenito, pored Sunca i Rahua, vladar razdvajanja. Budući da je on vladar i 8. kuće incidenata i spletki, jasno nam govori da će ovaj razvod biti praćen skandalima koji će puniti žuti tisak.
Saturnov položaj u Blizancima, dvojnom znaku, ukazuje i na moguću biseksualnost, na što dodatno ukazuje i smještaj Rahua, vladara neobičnosti i nekonvencionalnosti u 5. kući ljubavnih veza. Angelina Jolie je otvoreno govorila o svojim biseksualnim vezama sa ženama.

Ranije spomenuti Merkur, u konjukciji je sa Suncem, koje ovdje, kao vladar 2. kuće novca, tvori Dhana yogu, kombinaciju za bogatstvo. Veći broj Dhana yoga nalazimo u ranije spomenutoj 9. kući, a ne zaboravimo i sjajnu Venerinu Dhana yogu u 1. kući, pa ne čudi što se bogatstvo Angeline Jolie procjenjuje na 160 milijuna dolara 2022. godine.
Merkur dodatno vlada i 12. kućom stranih zemalja i stranih kompanija, što ukazuje i na dobitke iz stranih izvora.

Maha dasha Sunca, koje se nalazi na lošoj Ketu-Rahu osi, od rujna 2015. do rujna 2021. godine donijela je Angelini Jolie dosta stresa i problema u financijskim poslovima i obiteljskom životu, kao i razdvajanje a potom i razvod od Brada Pitta. Unatoč golemom bogatstvu, nije joj bilo nimalo lako nositi se s problemima vezanim uz karijeru i djecu nakon razvoda.
Od rujna 2021. do rujna 2031. godine u Maha dashi Mjeseca i dalje će biti slavna i popularna, a ulazak u Sadhe sati od 29.04.2022. mogao bi je nagnati prema nešto povučenijem životu zbog lakšeg nošenja s promjenama u karijeri i njezinoj ulozi u humanitarnim organizacijama.