Madonna, rođena kao Madonna Louise Ciccone, američka je pjevačica, tekstopisac, glumica, redateljica, plesačica i zabavljačica. Prema “Wikipediji”, prodala je više od 300 milijuna svojih albuma u cijelom svijetu. “Guinnessova knjiga rekorda” proglasila ju je najuspješnijim ženskim izvođačem svih vremena. “Wikipedija” govori da ju je časopis “Time” proglasio “jednom od “25 najutjecajnijih žena prošlog stoljeća” zbog njezine utjecajne uloge u suvremenoj glazbi, zbog konstantnih promjena u glazbi, izgledu i izričaju, te zbog slobode i autonomije od glazbene industrije”. U javnosti je poznata i po nazivu “Kraljica popa”. (Izvor: Wikipedija)
Stalne teme u njezinu životu bila su vjerska i duhovna pitanja pomiješana sa seksualnošću.

Već na prvi pogled njezina natalna karta ukazuje na bogatu i slavnu osobu. Kao i Woody Allen, i Madonna ima podznak u Lavu, vatrenom znaku, u 1. kući dharme tj. životnoj misiji, što ukazuje na osobu izrazito orijentiranu na ostvarenje svojih ciljeva, a koju krasi i ambicioznost, karizmatičnost, kreativnost, kraljevski stav, vodstvo, natjecateljski duh, autoritativnost i ponositost.
Dva dobroćudna planeta, Mjesec i Merkur nalaze se u podznaku, 1. kući, i svojom konjukcijom tvore Chandra-Budha yogu, planetarnu kombinaciju, koja ukazuje na velika djela, poetski dar, te iznimnu rječitost. Drevni Jyotish tekst, “Garga Hora”, o ovoj kombinaciji u 1. kući kaže sljedeće: “Osoba će imati lijep i ugodan glas, bit će bogata, iznimno privlačna, strastvena i sklona seksu.” Oba se ova planeta nalaze u privremenoj ulozi “Velikog prijatelja”, što je vrlo povoljno.

Merkur se nalazi u 2. kući od Sunca i tako tvori i Shubha Veshi yogu, što ukazuje na “osobu koju krasi bogatstvo, izvrsno baratanje riječima, dobro pamćenje, ljepota i sreća. Ova će osoba biti dostojna poštovanja i nagrada.”
Slavu i bogatstvo Merkur dodatno potvrđuje i svojim vladanjem nad 2. kućom novca i 11. kućom dobitaka, budući da svojim smještajem u 1. kući tvori dvije izvrsne Dhana yoge, planetarne kombinacije za stjecanje bogatstva. Nadalje, kao vladar 2. kuće u konjukciji s dobroćudnim planetom, on tvori i Yukti Samanvithavagmi yogu, i tako Madonni daruje dar govorništva, lijep glas, luksuz i bogatstvo.

Mjesec u 1. kući ukazuje na javni život, brojna putovanja, užitak u trošenju novca, sklonost mlađem partneru i sumnjičavost, a Merkur na izvrsnu inteligenciju, popularnost, bogatstvo, veliki uspjeh i užitak u seksu.
Podznak, Lav, i Mjesec nalaze se u Purva Phalguni nakshatri, jednoj od 27 Mjesečevih zvijezda. Ova zvijezda je simbol slave, sreće, karizme, uspjeha i seksualne strasti. Povezuje se i sa zabavljačkom industrijom, šou-biznisom, glazbom, filmom i kazalištem. Njezin vladar je Venera koja predstavlja glazbu i umjetnost, pa tako ukazuje na glazbu i glazbenike, glumce i društvene osobe. Položaj Mjeseca u ovoj nakshatri govori o veličanstvenoj osobi s lijepim glasom, uvjerljivim govorom, iznimnom ljepotom, sklonoj putovanjima i ljubaznim ponašanjem. Nadalje, ova nakshatra ukazuje i na uživanje u stvaranju i kreativnosti s jedne, i sklonost ka asketizmu s druge strane. Pitamo se, nazire li se ova suprotnost u odabiru njezinog imena – Madonna?
Nadalje, s pozitivne strane, Mjesec u podznaku u konjukciji s Merkurom u snažnoj Dik bali, daje joj izvrsno snalaženje u medijima i poslu, budući da su oba planeta pripadnici vaishya kaste, odnosno trgovaca.

U ovoj natalnoj karti, Mjesec i Sunce su u Parivarthana yogi tj. izmijenili su znakove kojima vladaju. Nažalost, ova se yoga zbiva u 1. i 12. kući, pa tako tvori nepovoljnu Dainya Parivarthana yogu. Ova yoga ukazuje na poročnu osobu, česte probleme od suparnika i protivnika, nestabilan um, kritiziranje drugih i loše zdravlje. Ova je yoga donekle ublažena konjukcijom Sunca s dobroćudnom Venerom, dok je Mjesec blagoslovljen konjukcijom s dobroćudnim Merkurom.
Dakle, ponovimo, njezin vladar 12. kuće, Mjesec, nalazi se u 1. kući, u Lavu, i u Dainya Parivarthana yogi je s vladarom 1. kuće, Suncem, koje se nalazi u 12. kući, u Raku. Oba planeta su sattvična tj. duhovna, što pojačava područje duhovnosti koju predstavlja 12. kuća.
Međutim, Mjesec je prilično taman budući da je odmakao tek jedan tithi od svog nepovoljnog stanja Mladog Mjeseca, a Sunce je u Gandanti koja predstavlja nepovoljan stupanj. K tome, oba su planeta aspektirana od snažnih zloćudnih planeta, retrogradnog Saturna iz 4. kuće, što se odnosi na Mjesec, i Marsa iz 9. kuće, što se odnosi na Sunce. Općenito, učinak ovih utjecaja naglašava više negativnih aspekata 12. kuće, a time mislimo na seksualnost, fizičke i psihičke gubitke, izolaciju, te razne oblike izgnanstva, uključujući tu i boravak u inozemstvu.
Također, Mjesec zbog nepovoljnog aspekta od zloćudnog Saturna tvori lošu Matrunasa yogu, koja ukazuje na ranu smrt majke. Podsjetimo se, Madonnina majka je umrla od raka dojke u svojoj tridesetoj godini, kada je Madonna imala svega pet godina.

Glede smještaja Sunca u 12. kući, u podznaku Lava, klasik “Bhrigu samhita” kaže sljedeće: “Osoba će živjeti u stranoj zemlji, puno će trošiti, u životu će imati brojne turneje, znat će se suprotstaviti neprijatelju, a u srcu će osjećati usamljenost.”

Sljedeća povoljna planetarna kombinacija je Anapha yoga, koju stvara Venera jer se nalazi u 12. kući od Mjeseca. Budući da Venera ovdje nije u ashti tj. “spaljenosti” zbog blizine sa Suncem, ova yoga daruje moć vladanja nad drugima, dobar karakter, reputaciju, uživanje u životnim blagodatima i ukus za modu i lijepu odjeću.
Venera, koja predstavlja glazbu, umjetnost, glamur, modu i poeziju, vladar je 10. kuće karijere i 3. kuće koja predstavlja glazbu, poeziju, ples, kazalište, film, performance i medije, a njezin položaj u 12. kući stranih zemalja govori nam da će njezina umjetnost biti zapažena i cijenjena u drugim zemljama.
No, ova dva planeta kao vladari 1. kuće i 10. kuće tvore i Raja yogu, koja daje uspjeh i visoki status, a budući da se ona zbiva u 12. kući, ova yoga podupire karijeru koja uključuje seksualnost ili duhovnost. Ipak, konjukcija Sunca i Venere u 12. kući seksulanih užitaka ukazuje da bi ona mogla imati određenih problema zbog svojih seksualnih apetita.

Vrlo važan dodatan poticaj i potporu Madonninom uspjehu daje Mars koji predstavlja energičnost, snagu i volju, strast, inicijativnost, ustrajnost i borbeni duh, koji je ovdje Raja Yoga karaka, najpovoljniji planet za podznak Lava. On se nalazi u svom znaku, Ovnu, koji predstavlja ambicioznost, samopouzdanje, pionirski duh, agresivnost, kreativnu energiju, ratobornost i hrabrost, i to u iznimno sretnoj i povoljnoj 9. trikona kući koja predstavlja sreću, napredak, uspjeh, blagostanje, ideale, nadahnuće i duga putovanja. Mars svojim snažnim aspektom potiče i podupire Sunce koje predstavlja kreativno izražavanje, samopouzdanje, ambiciju, položaj u karijeri, a koje je vladar 1. kuće koja predstavlja zanimanje, slavu i priznanja. Mars aspektira i Veneru koja, ponovit ću, predstavlja glazbu, ples, vizualne umjetnosti, šou-biznis i modu, a koja je vladar 10. kuće karijere i 3. kuće koja predstavlja glazbu, ples, film, kazalište i medije. Mars tako daje značajan obol njezinom svjetskom uspjehu.

Položaj Saturna koji predstavlja težak rad, disciplinu i upornost u 4. kući koja predstavlja obitelj, obiteljski život, bliske i drage osobe, rođake i osjećaje, govori nam da je Madonna radoholičar, i da je vrlo uporna i tvrdoglava u nadvladavanju životnih poteškoća. No, ovaj položaj Saturna ukazuje i na određene probleme u privatnom životu i osjećajima, drugim riječima, u obitelji, domu i braku, što dodatno pogoršava i njegovo vladanje nad 7. kućom koja predstavlja brak i partnerstvo, i 6. kućom koja predstavlja gubitak partnera, neprijateljstvo i akutne bolesti.
Uski aspekt Marsa, unutar 3°, na Saturna, obično uzrokuje određeni pritisak na karakter osobe, što dovodi do ispoljavanja loših manira poput nestrpljivosti i grubosti.

Smještaj iznimno ambicioznog Rahua koji predstavlja masovnu komunikaciju i trendove, kontroverznost i nekonvencionalnost, i dobroćudnog Jupitera koji predstavlja bogatstvo, sreću, ideale, ugled i duga putovanja, u 3. kući, u Venerinom znaku, umjetničkoj Vagi, nastavlja ovaj niz potpore Madonninoj karijeri. Jupiter je vladar 5. kuće koja predstavlja purva punyu, dobra djela iz prošlog života, a njegov položaj u 3. kući govori da je Madonna svoj uspjeh u glazbenoj i filmskoj industriji jednim dijelom zaslužila i na temelju svojih dobrih djela u prošlim životima.
Također, Jupiter kao vladar 5. trikona kuće u međusobnom aspektu s Marsom, vladarom 9. trikona kuće i 4. kendra kuće, tvori Dhana yogu (bogatstvo) i Raja yogu (visoki status, uspjeh).

Ono što je interesantno istaknuti, a u što ste se i sami mogli uvjeriti, činjenica je da se većina Madonninih planeta nalazi pod utjecajem Venere, planeta glazbe i umjetnosti, a posebno “Pokazatelji osobnosti” – podznak, vladar podznaka, Mjesec i Sunce. Kao što sam ranije rekao, podznak (tijelo) i Mjesec (um) nalaze se u Purva Phalguni nakshatri, kojom vlada Venera. Vladar podznaka, Sunce (tijelo i duša), nalazi se u konjukciji s Venerom. Raja Yogakaraka, Mars, nalazi se u Bharani nakshatri kojom vlada Venera, a Jupiter i Rahu nalaze se u znaku Vage, kojom također vlada Venera.
Dodat ću da je Bharani nakshatra vrlo intenzivna zvijezda koja se bavi seksualnošću kao načinom istraživanja misterija života i smrti.

Uspon u karijeri Madonna započinje 1982-1983. godine, u razdoblju Mjesec-Merkur Maha Dashi, planetarnom razdoblju, budući da Mjesec označava javni život, u konjukciji je s dobroćudnim Merkurom, a dispozitor je Raja yoga planeta, Sunca i Venere, koji se nalaze u njegovom znaku, Raku.
Od 1987. godine, Madonna ulazi u Marsovu Maha Dashu, a niz uspjeha nastavlja se u Rahuovoj Maha Dashi od 1994. i Jupiterovoj Maha Dashi od 2012. godine. Doprinos ovih planeta njezinoj karijeri već sam opisao.