Evo nekoliko primjera horoskopa prošlog života. U ovom članku opisat ćemo prošli život Pabla Picassa, Demi Moore, Kurta Cobaina i Adele.

Pablo Picasso

Pablo Picasso (Malaga, 25. listopada 1881. – Mougins, 8. travnja 1973.), bio je španjolski slikar, suosnivač kubizma i jedan od najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća.
I u svom prošlom životu, prije nego se rodio kao Pablo Picasso, više je nego očita snažna osobnost u njegovom horoskopu. Naime, Picasso je u svom prošlom životu bio vrlo autoritativna figura, konzervativnih shvaćanja. U svom je domu igrao ulogu tradicionalnog oca, “patrijarhalnog zaštitnika obitelji”, čija je riječ “uvijek bila zadnja” i koja se uvijek morala poštovati. Dominantna figura u njegovom prošlom životu bio je njegov otac, koji je bio njegov najveći životni uzor od kojeg je naslijedio gotovo istovrsna životna shvaćanja. Stjecanje, kao i briga, o zemlji, imovini i kući bila mu je od velike važnosti, na što se većim dijelom svoga života fokusirao u velikoj mjeri pa je postao vrlo uspješan i bogat zemljovlasnik.
No, budući da je bio vrlo ambiciozan, a shodno tome željan i većih dostignuća od do tada postignutoga, okušao se i u umjetničkom svijetu. Ove umjetničke težnje i sporedno bavljenje umjetnošću u njegovom prošlom životu bile su mu u početku više kao dodatna zanimacija i hobi, no, žudnja za slavom i priznanjima na ovim poljima zbog njegove velike ambicioznosti s vremenom se sve više povećavala.
Okušao se u početku kao dizajner, a nakon toga i kao kazališni scenograf čiji je posao bio usko vezan s glazbom i plesom (balet, operete i sl.).
Svoju tvrdokornu i egocentričnu narav, fokusiranost i discipliniranost, golemu ambicioznost i snažnu želju za uspjehom, slavom i priznanjima, prenio je u svoj sljedeći život u kojem je postao jedan od najpoznatijih svjetskih slikara.

Demi Moore

Demi Moore (Roswell, Novi Meksiko, 11. studenog 1962.) američka je glumica. Tijekom 1990-ih bila je među najplaćenijim holivudskim glumicama, zahvaljujući filmovima “Duh”, “Malo dobrih ljudi”, “Nemoralna ponuda” i “Razotkrivanje”.
Glavni ciljevi Demi Moore u prošlom su životu bili novac, uspješna karijera, stjecanje višeg statusa, te dobitak priznanja i nagrada. U ostvarenju ovih ciljeva bila je više nego uspješna i prometnula se u vrlo bogatu osobu koja se vlastitim naporima uzvisila do aristokratskog, visokog staleža. Ipak, unatoč tome što su joj ove materijalne stvari bile od velike važnosti tijekom njezina prošlog života, duboko u svome srcu gajila je i druge porive. Tako su je njezina snažna religioznost, velikodušnost i plemenito srce nagonile da veliki dio svog stečenog imetka i zarade daje u donaciju crkvama i dobrotvornim organizacijama koje su se brinule o potrebitima. Ovo joj je priskrbilo glas velikog donatora, dobrotvora, mecene i skrbnika u tadašnjem društvu. Također, njezina joj je velikodušnost osigurala dobru karmu u sljedećem životu koja se očitovala svjetskom slavom i velikim bogatstvom.

Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain (Aberdeen (Washington), 20. veljače 1967. – Seattle, 5. travnja 1994.) bio je američki glazbenik, pjevač-tekstopisac, i umjetnik, najviše poznat kao pjevač i gitarist svjetski poznatog grunge sastava “Nirvana”.
U svom prošlom životu Kurt Cobain je bio “svjetski putnik” koji se teško uspijevao skrasiti dulje vrijeme na jednome mjestu. Volio je putovati i hodočastiti po stranim zemljama, posjećivati drevne hramove, samostane i sveta mjesta, upoznavati egzotične i mistične kulture, družiti se s raznoraznim svecima, yogijima, adeptima i “čudacima” svih vrsta diljem svijeta. Na tim je svojim putovanjima proživio sve i svašta, spoznao i radost i tugu, i dobre i loše trenutke. Potjecao je iz dobrostojeće obitelji pa je bio u mogućnosti udijeliti brojne donacije raznoraznim religioznim, duhovnim i humanitarnim organizacijama i zajednicama, što mu je priskrbilo dobru karmu u sljedećem životu.
Kurt se u svom prošlom životu zanimao i za tajna, skrivena znanja, okultizam, metafiziku, meditaciju, psihologiju, alternativne vrste liječenja i iscjeljivanja, astrologiju i razne tehnike predviđanja ljudske sudbine.
Bio je i vrlo kreativna i radoznala osoba pa je na svojim čestim putovanjima s domaćim stanovnicima razmjenjivao i stjecao nove umjetničke vještine koje su se ticale sviranja raznih instrumenata, slikanja i sl. Zbog svoje nekonvencionalne prirode i životnog stila važio je za velikog čudaka u obitelji i među prijateljima. Bio je veliki sanjar, letargične i nestalne naravi i nikako se nije uspijevao “uzemljiti” i stabilizirati u ovozemaljskom životu. Svoj pustolovni i nemirni duh nije uspio smiriti ni u narednom životu, kada je rođen kao Kurt Cobain.
Umro je tijekom jednog od svojih brojnih putovanja pa je tako u svom prošlom životu i pokopan u stranoj zemlji.

Adele

Adele Laurie Blue Adkins (Tottenham, 5. svibnja 1988.), poznatija kao Adele, engleska je pjevačica, tekstopisac, glazbenica i multiinstrumentalistica. Dobitnica je deset Grammy nagrada, četiri Brit Awards, četiri American Music Awards, Zlatnog Globusa, i nagrade Oscar.
Adele je u svom prošlom životu proživjela brojne poteškoće i probleme u svojoj karijeri. Bavila se poslom koji je bio vezan uz njegu i ljepotu tijela (manikiranje, pedikura, masaža i sl.), a u slobodno je vrijeme volontirala, pomažući teškim bolesnicima u bolnicama i ubožnicama, i tako stekla zavidnu količinu dobre karme koja se očitovala u njezinom sadašnjem životu.
Unatoč velikom trudu i naporima koje je ulagala da stabilizira i unaprijedi svoju karijeru, to joj nikako nije polazilo za rukom. “Zahvaljujući” brojnim svađama s rođacima i kolegama na poslu, kao i neprijateljima koji su joj često “podmetali klipove pod noge” iza leđa, njezina je karijera neprestano doživljavala krahove. Usto, njezino je dijete bilo vrlo bolešljivo, a i brak joj nije bio baš odviše sjajan.
Adele je bila siromašna i vrlo nezadovoljna svojim tadašnjim životom, a tu je tugaljivost i razočaranje prenijela u svoje pjesme u sadašnjem životu.