Od 20.11.2004. do 20.11.2024. godine (dakle, punih 20 godina) Hrvatska se nalazi u Maha dashi (planetarno razdoblje) pod upravom planeta Venere (na sanskrtu, Shukra). Venera se nalazi u tzv. “planetarnom ratu” (graha yudha) s debilitiranim (oslabljenim) Marsom (oba se planeta nalaze na istom, 24° u horoskopu), što je vrlo nepovoljno. Također, Venera je aspektirana od zloćudnog Saturna iz 3. kuće (Jarac). Iako općenito dobroćudan i blagodaran planet, u podznaku Hrvatske, Škorpionu (sanskrt. Vrishchika), Venera se nalazi u ulozi zloćudnjaka (“Veliki neprijatelj”), jer vlada 7. kućom (maraka – tzv. kuća “ubojica”) i 12. dushtana kućom gubitaka i nesrećom.

Pozitivan čimbenik u ovoj Maha dashi je konjukcija (združenost) Venere s egzaltiranim i dobroćudnim Jupiterom (Jupiter se ovdje nalazi u svom znaku egzaltacije, “stanju sreće”, Raku). Ipak, iako su oba ova dva planeta prema naravi iznimno dobroćudna, međusobni su neprijatelji, pa njihova konjukcija (združenost) u 9. kući, iako općenito najsretnijoj kući u horoskopu, ne daje očekivane rezultate. Zbog njihovog neprestanog nadmetanja i skretanja pozornosti i važnosti na sebe (poput ponašanja dvije najljepše dame na balu koje se cijelu večer natječu za preuzimanje pozornosti od strane drugih uzvanika), dolazi do razmimoilaženja u mišljenju, krivudanja, tvrdoglavog i nepopustljivog odnosa, promjeni strateških ciljeva i vrludanja. Zloćudni utjecaji Saturna i Marsa ovome pridodaju i “frcanje iskri”, sukobe, svađu, nerazumijavanje, niske udarce, neprestana suprotstavljanja i “podmetanje nogu”, pa čak i fanatizam, surovost i beskrupuloznost.
Zbog nabrojanih utjecaja, stanje i položaj Venere nije baš bajno, pa će to poprilično naštetiti (ugrubo rečeno, do cca. 60%) njezinim karakama (značenja) kao što su prosperitet zemlje, nadzor nad bankama, burzama, robom i artiklima, tržištem stoke, financijskim poslovanjem i prihodima, društvenim zbivanjima i nacionalnim zabavama, umjetnosti, glazbi, glumištu, te vrijednošću i opticaju nacionalne valute.

Također, njezin loš položaj može uzrokovati i građanske sukobe (utjecaj Marsa), te korupciju u sudstvu i siromaštvo građana (utjecaj Saturna).
Nadalje, zbog aktivacije 9. kuće, u kojoj se nalazi Venera, na vidjelo će izaći i njezina značenja kao što su problemi u sudovima i sudstvu, sudskim sporovima, uvlačenjem u parnice gdje do izražaja dolazi uloga međunarodnog prava (Haaški sud, arbitraže i sl.), Ministarstvu vanjskih poslova, vanjskoj diplomaciji, odnosima s inozemstvom, ugovorima sa stranim zemljama, vanjskoj trgovini, turizmu, znanosti, visokim učilištima i institucijama visokog obrazovanja, fakultetima, morskom površinom i morem, religiji i vjerskim ustanovama te imigraciji (iseljenje iz domovine).
Budući da je Venera vladar loše 12. kuće (a ujedno se i nalazi u 12. kući u Navamsha karti, dodatnoj karti za analizu horoskopa) i njezine će se karakteristike aktivirati u Maha dashi Venere, što se odnosi na rasipništvo, špijunažu, tajne ugovore, bolnice, utočišta za azilante i same azilante, prognanike i izbjeglice, iseljenje, atentate, revolt i pobunu (prosvjedi), tajne intrige i spletke, obmanu javnosti, organizirani kriminal, korupciju, krivotvorenje, tajne službe, nadležna tijela za provedbu zakona (policija, DORH, USKOK i sl.), kažnjavanje zatvorom, nevolje, siromaštvo, skandale, razvrgavanje sporazuma, te probleme ili naglasak na nekretnine i imovinu u stranim zemljama.

Mars, iako vladar podznaka, Škorpiona, vladar je i 6. dushtana kuće koja predstavlja radničku klasu, nemire i štrajkove, sindikate, političare koji potiču radnike protiv vlade, te dugove i kredite (zaduživanje države), pa će nažalost i ta značenja biti aktualna u Maha dashi Venere.
Mars je inače vrlo borben i agresivan planet, koji će, kao Venerin neprijatelj, neprestano uzrokovati političke tenzije i trzavice, pobune i razne tragedije/nevolje u zemlji. Obostrani aspekt između Marsa i Saturna, “krvnih neprijatelja” i dva najveća zloćudnjaka, dodatno uzrokuje cijeli niz ozbiljnih nevolja, problema i građanskih sukoba.

Od 21.01.2015. do 21.09.2017. godine Hrvatska se nalazi u Antara dashi (planetarno pod-razdoblje) Venera-Jupiter. Najblagonakloniji planet u horoskopu Hrvatske, Jupiter, dobrodošao je čimbenik stabilnosti i ravnoteži suprotstavljenih političkih i drugih snaga u zemlji, novčanoj stabilnosti, kao i poboljšanju odnosa s drugim zemljama.
U Samhita astrologiji (na Zapadu poznata kao Mundana astrologija), kao i u Jataka astrologiji (osobna astrologija), Jupiter je općenito najdobroćudniji planet. Nažalost, zbog konjukcije (združenost) sa zloćudnim i debilitarnim Marsom i neprijateljskom Venerom, kao i aspektiranošću od zloćudnog Saturna, i njegovo stanje nije do kraja “čisto” i lišeno teškoća u horoskopu Hrvatske, pa će biti trzavica i “gorkih trenutaka” u sudstvu i pravosuđu, obrazovnim institucijama, arbitražama, bankarskom i financijskom sustavu, među ministrima i diplomatima, vanjskoj trgovini, prihodima, natalitetu i kreditima.

Dodatna, otežavajuća okolnost u ovom razdoblju je Sadhe sati. Naime, od 15.11.2011. do 24.01.2020. godine Hrvatska se nalazi u Sadhe satiju, tzv. “razdoblju od 7,5 godina tuge” (razdoblje se produžilo na više od 8 godina zbog retrogradnog kretanja Saturna unutar ovog razdoblja). Tijekom Sadhe satija, planet Saturn (sanskrt. Shani) prolazi kroz tri znaka zodijaka koja su najbliža položaju natalnog Mjeseca tj. preciznije, znaku u kojem se nalazi Mjesec u horoskopu, te dva znaka koja se nalaze s bočne strane Mjeseca. Drugim riječima, radi se o znakovima koji se nalaze u 12. kući, 1. kući i 2. kući od Mjeseca, ili (1) znaku koji prethodi položaju Mjeseca (12. kuća), (2) znaku u kojem se nalazi Mjesec (1. kuća), i (3) znaku koji se nalazi u sljedećem znaku od Mjeseca (2. kuća).
Trenutno se nalazimo u drugoj dhayi (drugo pod-razdoblje) Prvog ciklusa Sadhe satija i to od 02.11.2014. do 26.10.2017. godine, a ova se dhaya odvija upravo u samom podznaku, Škorpionu, dakle, 1. kući, budući da se Mjesec u horoskopu Republike Hrvatske nalazi u samom podznaku, tj. 1. kući (ova kuća predstavlja jezgru samog horoskopa).
Tranzitni Saturn, koji se nalazi u konjukciji (združenosti) sa svojim neprijateljem, tranzitnim Marsom, tranzitira Mjesec i 1. kuću (podznak), a oba se trenutno nalaze u retrogradnom kretanju (kretanje unatrag).

Saturn je planet ograničenja, stezanja, sporosti, odlaganja, kašnjenja, siromaštva, surovosti, razočarenja i tuge, a Mars predstavlja žurnost, brzopletost, borbenost, vatrenost, nestrpljenje, agresivnost, beskrupuloznost, svađe i beskompromisnost. Na temelju ovih karakteristika lako je izvući zaključke što možemo očekivati na temelju njihovog trenutnog utjecaja.
Debilitirani Mjesec (nalazi se u Škorpionu, znaku svoje debilitacije, što ukazuje na slab horoskop Republike Hrvatske) u ovoj je situaciji znatno oštećen, a to se vrlo loše odražava na njegove karakteristike kao što su građani i njihovi osjećaji (napetost, uzburkanost i “nabildanost” osjećaja, nemir i sl.), poljoprivreda, demokracija, pitanja od zajedničkog i javnog interesa, a zbog smještaja u Škorpionu dovodi i do osvetoljubivosti, ljutnje, buntovnosti, ekstremnosti (ekstremno reagiranje ili ekstremne situacije), transformacije, nesmotrenosti, tajanstvenosti, prevrtljivosti i manipulacije. Općenito, kada je Mjesec oštećen u Samhita horoskopu, to uzrokuje velike promjene koje će poglavito štetno utjecati na zemlju.

Isto tako, i značenja 1. kuće (podznak) jednako su oštećena, što se odnosi na opće poslove u državi, naciju u cjelini, ponašanje nacije u vrijeme izvanrednog stanja, sposobnost nacije da se uzdigne/snađe u slučaju nužde ili u posebnim prilikama, sve poslove od nacionalnog interesa, nacionalne ciljeve, i javno zdravstvo (zdravstvena zaštita).

Zloćudni utjecaji tranzitnog Saturna i Marsa nad 1. kućom (podznak) uzrokuju prepirke među članovima vlade, a također i ostavke i/ili preslagivanje među ministrima u vladi.
Dodatni pritisak tranzitnog Marsa na kratko će razdoblje popustiti (zbog retrogradnog kretanja on će se od 18.06.2016. do 13.07.2016. godine naći u 12. kući, u znaku Vage). No, on se od 13.07.2016. ponovno “vraća na scenu”, kada će opet tranzitirati 1. kuću (u konjukciji sa Saturnom) i tako iznova uzburkati političku scenu i cjelokupnu situaciju u Hrvatskoj.
Tranzitni Saturn iz 1. kuće svojim lošim aspektima opterećuje i “diže buru” u komunikacijama, medijima (“hajka” medija i novinara na političare, te slavne i utjecajne ljude u državi, te moguće obmanjivanje javnosti lažnim ili neprovjerenim informacijama), vijesti i javna priopćenja, promet, izdavaštvo i tisak, napete odnose sa susjednim zemljama, granične sukobe, mentalni stav ljudi, javno mišljenje, pisane ugovore, potpisivanje dokumenata (3. kuća), zatim uzrokuje neprijatelje, kriminal, otežava međunarodne poslove, odnose s drugim zemljama, sporazume, saveze, trgovinu s inozemstvom, i povećava broj bračnih razvoda (7. kuća), a također i vrši štetan utjecaj na predsjednika države, premijera, Parlament (Sabor), stranku/e na vlasti, politiku i političare, nacionalni status i ugled, nacionalne ciljeve i dobitke, te dovodi do incidenata na državnoj razini (10. kuća).

Zbog trenutnog retrogradnog kretanja, tranzitni Saturn iz prethodne 12. kuće (Vaga) opterećuje i državne financije (2. kuća).
Ipak, stanje nije toliko “crno”, ili barem “izgubljeno”, zahvaljući jednom planetu. Naime, potpomažući čimbenik u ovoj situaciji je egzaltirani natalni Jupiter, koji iz 9. kuće sreće (Lakshmi stana) zaštitnički aspektira 1. kuću i Mjesec, i tako krajnjim naporima nastoji ublažiti štetne utjecaje tranzitnog Saturna i Marsa. Koliko će u tome uspjeti, uvjerit ćemo se tijekom ovog drugog pod-razdoblja Sadhe satija koje traje od 02.11.2014. do 26.10.2017. godine.
Nadalje, iako tranzitni zloćudni Rahu (agresivnost, pobuna, ustanak, nemiri, političke zavjere, urote i spletke, iznenadne nevolje) u 10. kući (predsjednik države, premijer, Sabor, stranka/e na vlasti, politika i političari, nacionalni status i ugled) dovodi do nemira i nestabilnosti u vrhu vlasti, tranzitni Jupiter, koji se također trenutno nalazi u 10. kući (u znaku vatrenog Lava), i ovdje ublažava ovu “nabrijanu” situaciju, smiruje strasti, i nastoji iznaći konstruktivna rješenja koja će biti na dobrobit cijelom narodu.

Od 26.10.2017. do 24.01.2020. godine Hrvatska će se naći u trećoj dhayi (treće pod-razdoblje) Prvog ciklusa Sadhe satija. Saturn će se tada naći u 2. kući (u znaku Strijelca), što će poglavito opteretiti i uzdrmati financijsko stanje zemlje (prihode države, izvore prihoda, nacionalnu blagajnu, državni proračun, nacionalno bogatstvo, kupovnu moć nacije), a moguće i bruto društveni proizvod (BDP), gospodarstvo zemlje, nacionalne vrijednosne papire, ulaganje u dionice i obveznice, državni dug, kupovnu moć vlade, snagu valute, opći dobitak ili gubitak, financijske transakcije, banke, resurse i bogatstva nacije, nacionalni obrt ili trgovina, izvoz i uvoz, oporezivanje, kamatne stope, investicije i fluktuaciju tečaja, vrijednosne papire, udio u dionicama, burzu i tržišno mešetarenje. (Sjetimo se, primjerice, problema u velikim kompanijama poput “Agrokora”, “Uljanika”, itd.)

Ipak, ovo ne znači da će sva ova područja odreda biti ugrožena, ali u svakom slučaju situacija na ovim poljima neće biti odviše sjajna i posljedice će se svakako osjetiti. U kojoj će to mjeri biti, ubrzo ćemo se uvjeriti. U svakom slučaju, nadamo se da će vlada Republike Hrvatske pronaći odgovarajuće mjere kojima će ublažiti i poboljšati moguće probleme u ovom razdoblju na spomenutim područjima.

Pored svojih negativnih utjecaja, Saturn uzrokuje i one pozitivne poput discipliniranosti, strukturiranja, povećanja fondacija i zaklada, uvođenja racionalizacije i restrikcije, povećanja štednje, fokusiranja, odgovornosti i upornosti, pa se toplo nadamo da će se u ovom pod-razdoblju osjetiti i ovi njegovi utjecaji. (Primjerice, spašavanje “Agrokora” i radna mjesta.)

I na kraju valja reći da slab horoskop Republike Hrvatske održava “na površini” najsnažniji (i najdobroćudniji) planet u ovoj karti, Jupiter. Zašto? On je dobroćudan za podznak Škorpiona, u egzaltaciji je u natalnoj karti (u znaku Raka), a nalazi se u najsretnijoj 9. trikona kući (Lakshmi stana – Lakshmi je božica sreće). Nadalje, u vlastitoj je kući (Strijelac), te u kendri (Vishnu stana), tj. u 10. kući u Navamsha karti (dodatna karta za analizu horoskopa). Sve ono što dovodi do pozitivnosti, optimizma, napretka, sreće i povoljnosti za Republiku Hrvatsku i njezine građane možemo u najvećoj mjeri zahvaliti njemu (Jupiter predstavlja i stupanj reliogiznosti stanovništva i vjeru u Boga, domoljublje, moralnost i težnju ka pravičnosti). Možda sam ovdje “preveliki fan” Jupitera, no, razmatrajući ovu kartu, dolazim do zaključka kako bi bez njegove zaštite i blagonaklonosti, neovisnost (stečena Domovinskim ratom), opći napredak i opća opstojnost Hrvatske došli bi pod veliki upitnik.